|

Wrestlare känd från "Nacho libre" dog på scen

Den mexikanska wrestling-stjärnan Cesar Barron, känd som Silver king, har dött av en misstänkt hjärtinfarkt under ett framträdande i London, skriver BBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Cesar Barron var en stor stjärna inom Lucha libre, en mexikansk formen av fribrottning som påminner om amerikansk wrestling. Han spelade även skurken Ramses i Jack Black-filmen "Nacho libre" från 2006.

Under en uppvisningsmatch i Londonstadsdelen Camden på lördagskvällen föll den 51-åriga brottaren ihop i ringen. Enligt personer på plats trodde många först att det hela var en del av showen, men då Barron inte reste sig tillkallades ambulans och publiken ombads att lämna lokalen.

Räddningstjänsten i London bekräftade senare för BBC att Cesar Barron dött på plats. Enligt flera mexikanska medier drabbades han av en hjärtinfarkt.

Wrestling-stjärnans bortgång uppmärksammades av fans och flera stora aktörer inom wrestling-världen. Även Jack Black hyllade Cesar Barron genom att publicera en bild från inspelningen av "Nacho libre" och texten "vaya con dios" (gå med gud) på Instagram.

|

Österbottnisk konstnär som väckt debatt: "Jag är trött på att göra konst som är emot någonting"

Nyhetsbild
Oscar Hagen ställer ut i Energiverkets projektrum i sin uppväxtstad Jakobstad. Foto: Jessica Poikkijoki
Oscar Hagen är trött på att göra konst som är emot någonting. Han vill inspirera andra till skapande genom att öppna upp sin skapandeprocess.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan