|

Pakistan får pengar till att betala av lån

NyhetsbildZoom
Pakistan kommer att få stora finansiella bidrag från utlandet de närmaste tre åren för att klara av att betala på sin utlandsskuld. Arkivbild. Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Pakistan kommer att få stora finansiella bidrag från utlandet de närmaste tre åren för att klara av att betala på sin utlandsskuld.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Abdul Hafeez Shaikh, regeringens finansielle rådgivare, har utlandslånen stigit till över 90 miljarder dollar samtidigt som exporten har minskat under de senaste fem åren.

– Därför kommer Pakistan att få sex miljarder dollar från IMF, och i tillägg får vi två till tre miljarder dollar från Världsbanken och Asiatiska utvecklingsbanken under de närmaste tre åren, säger han i statlig tv efter att ha undertecknat överenskommelserna.

Enligt Abdul Hafeez Shaikh har landets handelsunderskott nått 20 miljarder dollar samtidigt som den utländska valutareserven har sjunkit med 50 procent under de senaste två åren.

IMF (Internationella valutafonden) bekräftar överenskommelsen.

Rekordresultat för KWH – rekryterar 100 nya anställda

Nyhetsbild
KWH-koncernen, som gjorde ett rekordresultat i fjol, är inne i en kraftig tillväxtfas, säger Kjell Antus. Foto: Mikael Nybacka
Koncernen KWH redovisar ett rekordresultat för 2018. Bolaget är inne i en kraftig tillväxtfas. I fjol anslöt sig 269 personer till koncernen. I år kommer koncernens bolag att rekrytera ytterligare 100.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan