|

Uber-aktien rasar på New York-börsen

NyhetsbildZoom
Uber-aktien faller även andra handelsdagen på New York-börsen. Arkivbild Foto: Mark Lennihan AP/TT
Amerikanska Uber, som säljer taxitjänster runt om i världen, faller cirka 10 procent i den inledande handeln på New York-börsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den nyintroducerade aktien, som började handlas för 45 dollar i fredags, kostar nu cirka 37:50 dollar.

När aktien började handlas i fredags föll den också, med nästan 8 procent.

Inför börsnoteringen sänkte Uber sin värdering två gånger på två månader sedan många investerare väckt frågor om bolagets förluster och lönsamhet.

Börsintroduktionen kommer i ett skakigt läge på världens börser, med utbredd oro för att handelskonflikten mellan USA och Kina ska spåra ur. Noteringen har även präglats av omfattande strejker där Uber-chaufförer i flera storstäder i USA krävt jobbgarantier, löner som går att leva på och ett tak för hur stor andel av intäkterna som Uber får plocka ut från chaufförerna.

Konkurrenten Lyft, som noterades på Nasdaq i slutet av mars, följer med nedåt och kostar nu under 50 dollar per aktie. Det kan jämföras med introduktionskursen på 72 dollar.

Kommentarer

Rekordresultat för KWH – rekryterar 100 nya anställda

Nyhetsbild
KWH-koncernen, som gjorde ett rekordresultat i fjol, är inne i en kraftig tillväxtfas, säger Kjell Antus. Foto: Mikael Nybacka
Koncernen KWH redovisar ett rekordresultat för 2018. Bolaget är inne i en kraftig tillväxtfas. I fjol anslöt sig 269 personer till koncernen. I år kommer koncernens bolag att rekrytera ytterligare 100.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan