|

Utegångsförbud i Sri Lanka efter oroligheter

NyhetsbildZoom
Lankesisk militär och polis patrullerar ett muslimskt område i Poruthota, cirka 3,5 mil norr om Colombo, efter oroligheter förra helgen. Arkivbild. Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT
Sri Lanka har utlyst ett nationellt utegångsförbud på grund av antimuslimska upplopp som spridit sig till tre distrikt norr om storstaden Colombo. Det nattliga utegångsförbudet syftar till att förhindra att våldet sprider sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kristna lankeser angrep på söndagen och måndagen moskéer och affärslokaler som drivs av muslimer. I minst sex städer försökte polis och militär på måndagen hålla hundratals upploppsmakare i schack.

– När folksamlingar försökte attackera moskéer sköt vi i luften och använde tårgas för att skingra dem, berättar en polis som vill vara anonym.

Det finns inga uppgifter om skadade människor, eller om några gripanden gjorts.

Det är inte första gången oroligheter bryter ut. Och myndigheterna har varnat för hämndangrepp mot muslimer efter terrorbombningarna av tre hotell och tre kyrkor den 21 april. Dåden krävde 258 liv.

Facebook och meddelandetjänsten Whatsapp har stängts på grund av de uppblossade oroligheterna.

|

Theresa May avgår

Nyhetsbild
Klockan klämtar för Storbritanniens premiärminister Theresa May. Foto: Kirsty Wigglesworth/APTTT
Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som ledare för Konservativa partiet den 7 juni. Det meddelade hon med tårar i ögonen på en presskonferens på fredagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan