|

Venezuelanska parter till Norge

NyhetsbildZoom
Ungdomar på en gata i Caracas. Krisen i deras land blir allt värre. Men nu kan förhandlingar vara på gång. Foto: Martin Mejia/AP/TT
Representanter för oppositions- och regimsidan i Venezuela har rest till Norge i hopp om att hitta en förhandlingsöppning i krisen, bekräftade oppositionsledaren Juan Guaido i ett tal på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Norge har omfattande tidigare erfarenhet av medling, bland annat kring kriget i Colombia, och har erbjudit sig att hjälpa till i Venezuela. Men vad som är på gång nu vill Oslo inte säga.

– Vi uppmanar parterna att hitta en politisk och fredlig lösning för att undvika ytterligare eskalering, säger en talesperson för norska utrikesdepartementet enligt Reuters.

Guaido meddelade även i sitt tal att han ska träffa deltagare från International Contact Group on Venezuela (ICG), som består av representanter från europiska och sydamerikanska länder med syfte att förhandla fram ett slut på den politiska krisen.

Kommentarer
|

Man kissade från bro – fyra till sjukhus

Nyhetsbild
En sightseeingbåt i Berlin. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild. Foto: Jockel Finck/AP/TT
Offentlig urinering är visserligen straffbart på sina håll, men brukar då ses som ett brott utan offer. Och den man som bestämde sig för att lätta på trycket från en bro i Berlin i fredags eftermiddag kunde nog inte förutse konsekvenserna av sin till synes obetydliga förseelse.

Mest läst senaste veckan