|

Klarnas vd kallas till möte med Sveriges regering

Regeringen kallar betaltjänsten Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski till ett möte efter kritik om bland annat id-kapning, skriver DN.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) vill höra vad bolaget tänker göra åt flera av de problem som kommit fram den senaste tiden.

– Jag har noterat att Klarnas ledning uttrycker en ambition att jobba aktivt med den här frågan och vidta ytterligare åtgärder, så jag vill få en kunskapsbild av vad som är på gång och vad vi från politikens sida kan göra för att komplettera detta, säger han till DN.

Klarna har under våren anklagats för att bland annat vara otydlig med hur kunders personuppgifter hanteras, för att många av dess kunder hamnar hos Kronofogden och oklara kreditupplägg.

Bolaget har anmälts för brott mot GDPR överlägset flest gånger bland banker och betaltjänstleverantörer och utreds sedan tidigare av Datainspektionen.

Kommentarer

Jakobstadsföretagets specialprodukt: Levererar kompletta slöjdsalar

Nyhetsbild
Bäck & Co har utvecklat egna elektriska nödstopp-system som monteras i Jakobstad, berättar Carita Sundqvist som är vd. Foto: Marcus Jansson
Jakobstadsföretaget Bäck & Co har specialiserat sig på att leverera hela slöjdsalar. En speciell nisch som fört dem ända bort till Vietnam.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan