|

Klarnas vd kallas till möte med Sveriges regering

Regeringen kallar betaltjänsten Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski till ett möte efter kritik om bland annat id-kapning, skriver DN.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) vill höra vad bolaget tänker göra åt flera av de problem som kommit fram den senaste tiden.

– Jag har noterat att Klarnas ledning uttrycker en ambition att jobba aktivt med den här frågan och vidta ytterligare åtgärder, så jag vill få en kunskapsbild av vad som är på gång och vad vi från politikens sida kan göra för att komplettera detta, säger han till DN.

Klarna har under våren anklagats för att bland annat vara otydlig med hur kunders personuppgifter hanteras, för att många av dess kunder hamnar hos Kronofogden och oklara kreditupplägg.

Bolaget har anmälts för brott mot GDPR överlägset flest gånger bland banker och betaltjänstleverantörer och utreds sedan tidigare av Datainspektionen.

Kommentarer
|

Så ger du ekonomin en nystart efter sommaren

Nyhetsbild
Efter sommaren kan det vara ett bra tillfälle att se över ekonomin och ta tag i sparandet. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Har sommarmånadernas leverne grävt djupare hål i plånboken än planerat? Nu kan vara ett bra tillfälle för nystart. Här är tipsen för att få ordning på ekonomin efter semestern.

Mest läst senaste veckan