|

Klarnas vd kallas till möte med Sveriges regering

Regeringen kallar betaltjänsten Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski till ett möte efter kritik om bland annat id-kapning, skriver DN.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) vill höra vad bolaget tänker göra åt flera av de problem som kommit fram den senaste tiden.

– Jag har noterat att Klarnas ledning uttrycker en ambition att jobba aktivt med den här frågan och vidta ytterligare åtgärder, så jag vill få en kunskapsbild av vad som är på gång och vad vi från politikens sida kan göra för att komplettera detta, säger han till DN.

Klarna har under våren anklagats för att bland annat vara otydlig med hur kunders personuppgifter hanteras, för att många av dess kunder hamnar hos Kronofogden och oklara kreditupplägg.

Bolaget har anmälts för brott mot GDPR överlägset flest gånger bland banker och betaltjänstleverantörer och utreds sedan tidigare av Datainspektionen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Jakobstadsföretaget Hilltip köptes av svenska Sdiptech Ab

Hilltip i Jakobstad har köpts upp av en svensk teknikkoncern.
Foto: Hilltip

Hilltip i Jakobstad har köpts upp av en svensk teknikkoncern.

Sdiptech Ab i Sverige har förvärvat samtliga aktier i Hilltip Ab av grundarna Frank och Tom Mäenpää.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan