|

Borgmästare vill slå Trump underifrån

NyhetsbildZoom
New Yorks borgmästare Bill de Blasio. Arkivbild. Foto: Justin Wan
New Yorks borgmästare Bill de Blasio vill ställa upp i USA:s presidentval 2020 och blir därmed en i raden av demokrater som utmanar president Donald Trump. Närmare bestämt nummer 23.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Donald Trump måste stoppas. Jag heter Bill de Blasio och jag kandiderar för att bli president eftersom det är dags att vi sätter de arbetande människorna främst, säger han i en video som lanserades på torsdagen.

58-årige de Blasio ställer upp trots hot om motvind: Han har kritiserats i medierna och ligger inget vidare till i opinionsundersökningarna. Men senast han positionerade sig mot Trump i en valrörelse visade det sig vara ett framgångsrecept.

Inför borgmästarvalet i New York 2017 låg de Blasio pyrt till. Andra demokrater lyftes fram som alternativ. Men när republikanen Donald Trump valdes till USA:s president fick de Blasio plötsligt en tydlig motståndare: "New York ska fortsatt vara en fristad för progressiva idéer och tolerans", slog han fast och blev snabbt en ledargestalt i motståndet mot Trump.

Själv lyfter han också fram sin förmåga att slå underifrån.

– Jag har tillbringat mycket tid med att vara sist i många opinionsundersökningar, sade han till The New York Times i januari.

– Det är inte var du börjar som räknas, utan var du slutar.

Kommentarer
|

Trumps politik i fokus när Demokraterna inledde debatten inför nästa presidentval

Nyhetsbild
De tio demokraterna som debatterade i Miami, från vänster Bill de Blasio, Tim Ryan, Julián Castro, Cory Booker, Elizabeth Warren, Beto O'Rourke, Amy Klobuchar, Tulsi Gabbard, Jay Inslee, och John Delaney. Foto: Brynn Anderson/AP/TT
Ekonomin och miljön. Sjukvårdsförsäkringar och invandring. Och Donald Trump. Det var de väntade ämnena som dominerade Demokraternas första debatt inför det amerikanska valet nästa år.

Mest läst senaste veckan