|

KPV snubblande nära final – Ilves vände på tilläggstid

KPV rasade ihop på tilläggstid i cupsemifinalen mot Ilves. Lauri Ala-Myllymäki blev tammerforsarnas stora hjälte med att sätta 2–3 efter 90+5.
KPV var snubblande nära en skräll i cupsemifinalen mot Ilves. Liganykomlingen hade 2–1 när klockan tickade upp på 90 minuter, men ligaledarna både kvitterade och satte avgörande 2–3 på tilläggstid.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enoch Banza tände hoppet om en skräll, både bland lagkamraterna och de 1724 åskådarna på läktarna i Karleby, när han förde KPV till ledningen i den 23:e minuten. Milos Josimov ökade på till 2–0 knappt tio minuter senare.

Ilves reducerade till 2–1 strax före pausvilan genom Emile Tendeng.

KPV gjorde allt som stod i deras makt för att bevaka sin ledning i den andra halvleken och ta sig till final i Finlands cup för första gången sedan 2006.

2–1 stod sig visserligen ända till 90 minuter, men då kom kallduschen. Ilari Mettälä kvitterade efter 90+1 och Lauri Ala-Myllymäki blev tammerforsarnas stora hjälte med att sätta 2–3 efter 90+5.

Annons
Ilves möter IFK Mariehamn i finalen som spelas någon gång mellan 14 och 16 juni. Ålänningarna besegrade VPS med 1–3 i kvällens andra semifinal i Vasa.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Bra avslut på den egna hemmaturneringen för Jaro B

Marcus Korkea-aho med Jaro B mot TPS under den gångna säsongen. Han var en få spelare födda 2003 som tog plats i laget.
Foto: Kevin Åkerlund/Arkiv

Marcus Korkea-aho med Jaro B mot TPS under den gångna säsongen. Han var en få spelare födda 2003 som tog plats i laget.

Jaros B-juniorer avslutade den egna hemmaturneringen på bästa möjliga sätt.

Mest läst senaste veckan