|

Kungligt besök i "Downton Abbey"-filmen

NyhetsbildZoom
Lady Mary (Michelle Dockery) tar en svängom med sin make Henry Talbot (Matthew Goode) i den kommande "Downton Abbey"-filmen som har premiär i höst. Foto: Jaap Buitendijk / Focus Features
Finfrämmande väntas när tv-serien ”Downton abbey” gör comeback i form av en film, avslöjas i Universal Pictures första trailer till filmen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Året är 1927 och Storbritanniens kungapar ska komma på visit till familjen Crawley.

Det avslöjas också att Michelle Dockery, Maggie Smith, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern och Hugh Bonneville samt Joanne Froggatt, Matthew Goode, Jim Carter och Allen Leech medverkar i filmen i sina respektive roller.

Utöver nämnda namn och majoriteten av ensemblen i tv-serien finns även Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips och Stephen Campbell på filmens rollista.

"Downton-Abbey"-filmen är regisserad av Michael Engler och för manus står Julian Fellowes, som dessutom är den populära tv-seriens upphovsman.

Filmen har biopremiär i september.

Kommentarer
|

Sex filmer visas på vita duken under årets October Filmfest

Nyhetsbild
I Andreas Westerbergs kortfilm "För allas bästa" ställs styrelsen för ett företag inför ett oväntat problem när de söker en ny vd.  Foto: Pressbild
October Filmfest ordnas på Ritz på lördag. På programmet står en filmproducentkurs, filmvisningar och premiär på den nya filmen "Blinkers".

Mest läst senaste veckan