|

William Nylander: Man är förbannad

William Nylander bevittnar hur Patric Hörnqvists 1–2-mål i första perioden, efter att pucken studsat via Henri Jokiharju, blir till. Efter matchen var Nylander förargad. Zoom
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

William Nylander bevittnar hur Patric Hörnqvists 1–2-mål i första perioden, efter att pucken studsat via Henri Jokiharju, blir till. Efter matchen var Nylander förargad.

Ilska, besvikelse och tomhet. Trots känslorna försökte Tre Kronor-spelarna sätta ord på kvartsfinalförlusten mot Finland i Kosice.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Man är förbannad, säger stjärnyttern William Nylander efter att Finland vunnit med 5–4 i förlängning på torsdagskvällen.

Finland kvitterade till 4–4 med 1.29 kvar av tredje perioden. 1.37 in i förlängningen avgjorde Sakari Manninen och såg till att Sveriges VM-äventyr i Slovakien nådde sitt slut.

– De körde hela matchen och det gjorde inte vi, säger Nylander, som passade fram till John Klingbergs kvittering till 1–1 och därmed tangerade Nisse Nilssons rekord över flest VM-poäng av en svensk i en enskild VM-turnering.

– Det här är sådant som händer, i tre mot tre går det fram och tillbaka.

Annons
Patric Hörnqvist:

– Det blir så här i hockey ibland. De tryckte på, de chansade och de lade allt på kassen och så fick de en studs, ett öppet mål. De jobbade hårt för det.

– Finland spelade hårt, var i ansiktet på oss och gav oss inte mycket tid där ute.

Loui Eriksson:

– Vad ska man säga? Det är skit. Självklart är vi besvikna.

Varför blir det så här?

– Jag vet inte. Jag tycker de skapade för många chanser mot oss. Det känns som att vi spelade lite nervöst och lät dem få sina chanser, det kändes farligt varje gång och så kvitterade de i sista minuten. Det var självklart tufft för oss, säger Eriksson.

– Vi hade chanser att vinna den här matchen men … Nej, det var inte bra.

Lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson konstaterar att Sveriges VM-turnering tog slut alltför tidigt. 

– Att förlora i kvarten är inte kul. Vi kom hit för att vinna guld och spela en final och nu gör vi inte det. Det är klart att det är tråkigt, säger han. 

– Det är de här små situationerna framför mål som jag tycker är avgörande. Vi tappar puck i fel lägen och sådana där grejer. Det är lätt att stå här nu efteråt och säga vad man skulle ha gjort annorlunda, men det är när man är där ute som man spelar och vi lyckades inte komma upp i nivå.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Helt klart för NHL-spel i augusti

Edmontonspelarna, med Oscar Klefbom i mitten, kan fira att NHL återupptar säsongen den 1 augusti, i deras hemstad. Arkivbild.
Foto: Graham Hughes/AP/TT

Edmontonspelarna, med Oscar Klefbom i mitten, kan fira att NHL återupptar säsongen den 1 augusti, i deras hemstad. Arkivbild.

Nu är det klart. NHL återupptar den avbrutna säsongen med spel i Edmonton och Toronto från den 1 augusti.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan