|

Weinstein uppges betala miljoner i förlikning

NyhetsbildZoom
Harvey Weinstein uppges ha uppnått förlikning med kvinnor som anklagat honom för trakasserier i ett civilmål. Arkivbild. Foto: Seth Wenig/AP/TT
Filmmogulen Harvey Weinstein uppges betala ut 44 miljoner dollar i förlikning efter att ett stort antal kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det handlar om ett civilmål där kvinnor som arbetat med Weinstein uppger att de har trakasserats av honom – och att hans filmbolag såg mellan fingrarna.

Weinsteins brors advokat uppgav i dag för den domstol som har hand om filmbolagets konkurs, att det ska ha slutits ett avtal mellan parterna, skriver Wall Street Journal. Weinsteins filmbolags styrelse har godkänt avtalet, där filmmogulen får betala totalt 30 miljoner dollar till de utsatta kvinnorna, samt fordringsägare och anställda i bolaget. Ytterligare 14 miljoner dollar kommer att gå till att betala advokatkostnader.

Harvey Weinstein sitter fortfarande häktad anklagad för flera våldtäkter och andra övergrepp, där en rättegång kommer att påbörjas i september. Weinstens talesperson har inte velat kommentera förlikningen eller den påstådda summan.

Kommentarer
|

Olycksplanet bärgat utanför Umeå

Nyhetsbild
Bärgningen av flygplanet avslutades på onsdagen. Foto: Patrick Trägårdh/TT
Flygplanet som på söndagen störtade utanför Umeå har bärgats. Planet och lösa delar ska nu transporteras till Strängnäs för undersökningar.

Mest läst senaste veckan