|

Iran: Vi värjer oss mot krig

NyhetsbildZoom
Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif (till vänster) vid en presskonferens med Iraks utrikesminister Mohammad Ali al-Hakim. Foto: Khalid Mohammed
Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif.– Vi avvärjer just nu alla (amerikanska) försök till krig mot Iran, vare sig det är ekonomiskt eller militärt, sade han vid en presskonferens med sin irakiske kollega på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi kommer att möta dem med kraft, och vi kommer att kämpa emot, säger utrikesministern vidare.

Besöket i grannlandet Irak sker mot bakgrund av att USA beslutat att skicka 1 500 soldater till Mellanöstern för att skydda amerikanska intressen mot vad som påstås vara hot från iranskt håll.

Enligt Mohammad Javad Zarif är dock handlingen ett hot mot internationell fred och säkerhet.

Iraks premiärminister Adel Abd al-Mahdi varnade på söndagen för farorna med ett nytt krig i regionen, och uppmanade omvärlden att respektera kärnenergiavtalet med Iran som USA lämnade för drygt ett år sedan. Avtalet syftar till att förhindra att Iran utvecklar kärnvapen.

Washington hävdar att Teheran bland annat ligger bakom sabotaget av fyra fartyg i vattnen utanför Förenade arabemiraten. Iran har tillbakavisat påståendet.

Irans vice utrikesminister Abbas Araqchi reste på söndagen till Oman för att diskutera den senaste tidens utveckling i regionen.

|

Experter: Använd mobilen smart på semestern: "När du har en mobil närvarande stjäl den din tankekraft"

Nyhetsbild
Katarina Gospic är hjärnforskare, författare och föreläsare. Siri Helle, psykolog och författare har skrivit handboken "Smartare än din telefon" som bland annat handlar om hur du använder mobilen för att må bättre.
Att gå på semester från jobbet betyder inte nödvändigtvis en paus från sociala medier, vissa av oss blir till och med mer aktiva på plattformar som Facebook och Instagram. Men hur påverkas vi av de sociala medierna? Och går de att kombinera med att vara ledig och stressa ner?

Mest läst senaste veckan