|

Så här ska nya Wasa Station se ut

Wasa station
Nu är det klart. Stadsstyrelsen valde på sitt möte i tisdags, 2.6, Lemminkäinen Hus Ab till genomförandepartner för byggandet på gamla busstationsområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tanken är att kvarteret ska bli högklassigt och så miljöeffektivt som möjligt för att spegla stadens profil. Lemminkäinen Hus Ab:s förslag ”Wasa Station” ansågs som helhet erbjuda det bästa slutresultatet för utvecklande av området. - I beslutet beaktades kriterierna stadsbildsmässig lösning och arkitektonisk kvalitet, funktionalitet, miljöeffektivitet samt aktörens förutsättningar. Stadens mål förverkligas helhetsmässigt bäst i Wasa Station, säger Markku Järvelä, teknisk direktör på Vasa stad, i ett pressmeddelande. Staden sökte samarbetsparter för att utveckla och förverkliga affärs-, kontors-, service- och bostadslokaler i kvarteret. En önskan var också att placera musik- och kongressutrymmen på området, varvid förslag om alternativa finansierings- och verksamhetsmodeller inbegärdes. Från 3.6 kan titta på förslagen på adressen: www.vasa.fi/busstationsomradet

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan