|

Så här ska nya Wasa Station se ut

Wasa station
Nu är det klart. Stadsstyrelsen valde på sitt möte i tisdags, 2.6, Lemminkäinen Hus Ab till genomförandepartner för byggandet på gamla busstationsområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tanken är att kvarteret ska bli högklassigt och så miljöeffektivt som möjligt för att spegla stadens profil. Lemminkäinen Hus Ab:s förslag ”Wasa Station” ansågs som helhet erbjuda det bästa slutresultatet för utvecklande av området. - I beslutet beaktades kriterierna stadsbildsmässig lösning och arkitektonisk kvalitet, funktionalitet, miljöeffektivitet samt aktörens förutsättningar. Stadens mål förverkligas helhetsmässigt bäst i Wasa Station, säger Markku Järvelä, teknisk direktör på Vasa stad, i ett pressmeddelande. Staden sökte samarbetsparter för att utveckla och förverkliga affärs-, kontors-, service- och bostadslokaler i kvarteret. En önskan var också att placera musik- och kongressutrymmen på området, varvid förslag om alternativa finansierings- och verksamhetsmodeller inbegärdes. Från 3.6 kan titta på förslagen på adressen: www.vasa.fi/busstationsomradet

Kommentarer
|

VPS gjorde storförlust i fjol – "Läget är allvarligt"

Nyhetsbild
VPS har det ekonomiskt tungt. Foto: Linus Lindholm
VPS förlust i fjol är den största på 2010-talet. Klubben gick nästan 450 000 euro på minus. Nu är dessutom bolagets kapital slut.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan