|

Renault väcker talan mot förre vd:n

NyhetsbildZoom
Carlos Ghosn släpps i våras i Tokyo. Arkivbild. Foto: Eugene Hoshiko
Franska biltillverkaren Renault kommer att väcka talan mot förre vd:n Carlos Ghosn efter att tvivelaktiga utgifter på omkring 11 miljoner euro (117 miljoner kronor) upptäckts vid en intern revision.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det meddelar Frankrikes finansminister Bruno Le Maire och tillägger att franska staten, som äger 15 procent av Renault, kommer att bistå med nödvändig dokumentation.

Utsikterna för en ny omgång i domstolen uppbackad av franska staten innebär ytterligare bekymmer för Carlos Ghosn som greps i november i fjol.

Han anklagades då för att sedan 2010 ha haft en mycket högre inkomst än vad han deklarerat. Sedan dess har fallet mot honom antagit allt större proportioner.

Efter att ha betalat sig ur häktet i mars i år väcktes ännu ett åtal mot Ghosn — den här gången om förskingring av miljontals dollar via en mellanhand i Oman.

Ghosn som även varit styrelseordförande i Mitsubishi och Nissan har kategoriskt nekat till alla anklagelser, och anser att han utsatts för en komplott.(TT-AFP)

Kommentarer
|

Norwegian räknar ut Boeings Max-plan i sommar

Nyhetsbild
Norwegian räknar med att bolagets 18 plan av modellen Boeing 737 Max 8 får stå på marken åtminstone till slutet av augusti. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Norwegian räknar nu med att flygbolagets 18 stycken Boeing 737 Max 8-plan kommer att få stå på marken åtminstone till slutet av augusti och därmed missa sommarsäsongen.

Mest läst senaste veckan