Fiat tvärnitar – drar tillbaka Renault-bud

NyhetsbildZoom
Fiat drar tillbaka sitt formella anbud för sammangående för Renault. Arkivbild. Foto: Gene J Puskar/AP/TT
Det ser inte ut att bli någon fusion mellan Fiat Chrysler och Renault. Fiat Chrysler är missnöjt med den franska statens villkor och drar tillbaka sitt förslag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Som skäl för inbromsningen anger biljätten att den inte längre tror att det går att få till ett avtal med den franska regeringen.

Ännu sent på onsdagskvällen såg det ut att bli grönt ljus för fusionen, men efter ett styrelsemöte i Renault skrev företaget i ett uttalande att styrelsen "inte kunde fatta ett beslut efter det att den franska statens representanter begärt att ajournera omröstningen till ett senare möte".

Den franska staten, som äger 15 procent av Renault, har begärt att få mer inflytande i det fusionerade företaget, starkare garantier för att franska arbetstillfällen inte försvinner och bättre villkor för franska aktieägare för att kunna godkänna affären, som värderas till 35 miljarder dollar och skulle skapa världens tredje största bilmärke.

Fiat Chrysler svarade tidigt på torsdagen med att dra tillbaka sitt förslag. "Fiat Chrysler är fortsatt fast övertygat om att det finns intresse för sitt erbjudande, men det finns för tillfället ingen politisk vilja i Frankrike för att nå ett avtal", skriver företaget i ett uttalande.

Den franske finansministern Bruno Le Maire säger att han vill få till ett nytt styrelsemöte för Renault på tisdag.

Kommentarer
|

Norwegian räknar ut Boeings Max-plan i sommar

Nyhetsbild
Norwegian räknar med att bolagets 18 plan av modellen Boeing 737 Max 8 får stå på marken åtminstone till slutet av augusti. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Norwegian räknar nu med att flygbolagets 18 stycken Boeing 737 Max 8-plan kommer att få stå på marken åtminstone till slutet av augusti och därmed missa sommarsäsongen.

Mest läst senaste veckan