|

Frankrike prioriterar partnerskap med Nissan

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Arkivbild. Zoom
Foto: Francisco Seco/AP/TT

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Arkivbild.

Franska staten kan överväga att minska sin andel i Renault för att befästa billtillverkarens partnerskap med japanska Nissan, säger finansminister Bruno Le Maire.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Uttalandet kommer efter att den italienska biltillverkaren Fiat Chrysler dragit tillbaka sitt förslag om samgående med Renault.

Frankrike är största ägare i Renault med 15 procent av aktierna.

– Vi kan minska statens andel i Renaults kapital. Det är inte ett problem så länge vi i slutändan får en mer solid bilsektor och ett mer solitt partnerskap mellan de två stora biltillverkarna Nissan och Renault, säger Bruno Le Maire.

Han säger att det är upp till cheferna vid de två företagen att bestämma hur alliasen ska kunna stärkas. Renault har tryckt på för en sammanslagning medan Nissans företrädare har förhållit sig mer avvaktande.

|

Efter toppåret 2013: Pälsfarmarna blir färre – men Tobias Andersson kör på

Nyhetsbild
Tobias Andersson är pälsfarmare på heltid sedan 2009. Han säger att han alltid vetat att han vill vara företagare och att han gillar att jobba med djur. Foto: Jonas Brunnström
Pälsmotståndet breder ut sig i västvärlden. Samtidigt hittar pälsprodukterna hela tiden nya marknader i Asien. VBL/ÖT har tagit pulsen på näringens framtid i Österbotten.

Mest läst senaste veckan