Tv- och dataspelsjätten Electronic Arts (EA) smygstartade årets E3-mässa med att visa en drygt 14 minuter lång speldemonstration från det kommande och hajpade "Star wars jedi: Fallen order".

Pressbild för

Spelet utspelar sig strax efter händelserna i "Star wars: Revenge of the sith", när kejsarens soldater är ute för att döda alla kvarvarande jedi-riddare. Spelaren iklär sig rollen som protagonisten Cal Kestis – en jedi-lärling som under spelets gång utvecklas i den ädla konsten i att vara just en jedi.

Ljussabeln är central i

Av speldemonstrationen att döma kommer spelaren att serveras en relativt linjär upplevelse där man med hjälp av "kraften" och sin ljussabel ska avancera genom spelets banor på klassiskt plattformsmaner. Det bjuds på en hel del strider med ljussabeln och utnyttjande av "kraften". Kestis har också god nytta av sin lille droidföljeslagare BD-1, som bland annat kan användas till att hacka olika terminaler.

Vissa motståndare är tuffare än de vanliga stormtrupperna. Pressbild.


"Fallen order" släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och pc.

E3, en årlig spelmässa där världens spelgiganter visar upp sina senaste och kommande alster, pågår officiellt mellan den 11 och 13 juni i Los Angeles.