|

EA visade upp "Star wars jedi: Fallen order"

NyhetsbildZoom
Cal Kestis slår sig ihop med andra i motståndsrörelsen i Respawns kommande "Star wars jedi: Fallen order". Pressbild. Foto: EA/TT
"Fallen order" släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och pc.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tv- och dataspelsjätten Electronic Arts (EA) smygstartade årets E3-mässa med att visa en drygt 14 minuter lång speldemonstration från det kommande och hajpade "Star wars jedi: Fallen order".

Pressbild för "Star wars jedi: Fallen order", ett kommande spel från Respawn, som ges ut av Electronic Arts. Foto: EA/TT


Spelet utspelar sig strax efter händelserna i "Star wars: Revenge of the sith", när kejsarens soldater är ute för att döda alla kvarvarande jedi-riddare. Spelaren iklär sig rollen som protagonisten Cal Kestis – en jedi-lärling som under spelets gång utvecklas i den ädla konsten i att vara just en jedi.

Ljussabeln är central i "Star wars jedi: Fallen order". Men Cal Kestis kan även använda sig av "kraften", för att exempelvis frysa fiender och objekt. Pressbild Foto: EA/TT


Av speldemonstrationen att döma kommer spelaren att serveras en relativt linjär upplevelse där man med hjälp av "kraften" och sin ljussabel ska avancera genom spelets banor på klassiskt plattformsmaner. Det bjuds på en hel del strider med ljussabeln och utnyttjande av "kraften". Kestis har också god nytta av sin lille droidföljeslagare BD-1, som bland annat kan användas till att hacka olika terminaler.

Vissa motståndare är tuffare än de vanliga stormtrupperna. Pressbild. Foto: EA/TT"Fallen order" släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och pc.

E3, en årlig spelmässa där världens spelgiganter visar upp sina senaste och kommande alster, pågår officiellt mellan den 11 och 13 juni i Los Angeles.

Kommentarer
|

Pedersöre Teater jubilerar med specialskriven pjäs

Nyhetsbild
Tom Wilhelms har skrivit om en kvinna som flyttar tillbaka till landsbygden. Foto: Jonas Brunnström
Det finns alltid en landsbygd som måste försörja de växande städerna. Det vill manusförfattaren Tom Wilhelms belysa i "All vår möda och alla våra drömmar".

Mest läst senaste veckan