|

Johnson vill inte betala brexitavgift

NyhetsbildZoom
Boris Johnson är en av favoriterna att efterträda Theresa May på premiärministerposten i Storbritannien. Arkivbild. Foto: Rui Vieira/AP/TT
Boris Johnson skulle som Storbritanniens premiärminister vägra betala landets brexitnota om inte EU accepterar bättre villkor för landets utträde.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Boris Johnson, en av Theresa Mays potentiella efterträdare på premiärministerposten i Storbritannien, säger att han kommer att vägra betala landets brexitavgift om inte EU går med på bättre utträdesvillkor.

– Våra vänner och samarbetspartners måste förstå att vi kommer att behålla pengarna tills vi har större klarhet om vägen framåt, säger han till The Sunday Times.

Johnson hintar också om att han vill ändra de skrivningar om gränsen mellan Irland och Nordirland som finns med i det nuvarande brexitavtalet.

Kommentarer
|

Man kissade från bro – fyra till sjukhus

Nyhetsbild
En sightseeingbåt i Berlin. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild. Foto: Jockel Finck/AP/TT
Offentlig urinering är visserligen straffbart på sina håll, men brukar då ses som ett brott utan offer. Och den man som bestämde sig för att lätta på trycket från en bro i Berlin i fredags eftermiddag kunde nog inte förutse konsekvenserna av sin till synes obetydliga förseelse.

Mest läst senaste veckan