|

Ingen kvar på sjukhus efter explosionen

NyhetsbildZoom
Exteriörbild på den mest skadade fastigheten efter fredagens explosion i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
De två patienter som fick stanna kvar på sjukhus efter fredagens explosion i Linköping har fått lämna sjukhuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det uppger Region Östergötland, enligt SR P4 Östergötland.

Den siste patienten, en man i 70-årsåldern, opererades akut. Skadorna var dock lindriga och han kunde lämna sjukhuset vid 18-tiden på lördagen.

Platsen för explosionen är fortfarande avspärrad.

– Den avgränsas nu av stängsel och betongsuggor och bevakas av väktare, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till TT.

Ingen misstänkt eller gripen finns i ärendet. Polisen ser en koppling till kriminella miljöer som det mest sannolika alternativet, men det kan ännu inte bekräftas.

Explosionen tros ha orsakats av en sprängladdning som detonerat i eller i anslutning till ett öppet cykelförråd nära den mest skadade fastigheten. Det är oklart exakt vad som smällt.

– Bombtekniker jobbar på platsen och vi har sökt av med hundar. Prover ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum (NFC), så förhoppningsvis får vi svar snart, säger Öberg. (TT)

Kommentarer
|

Märklig Google-översättning förbryllar

Nyhetsbild
Googles översättningsprogram har översatt ordet "bekymrad" till "glad" på kinesiska. Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Mest läst senaste veckan