|

Trump hotar med tullar om Xi uteblir

NyhetsbildZoom
President Donald Trump räknar med att kinesiske kollegan Xi Jinping dyker upp vid G20-mötet. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP/TT
USA:s president Donald Trump räknar med att kinesiske kollegan Xi Jinping dyker upp vid G20-mötet i Japan i slutet av juni. Om inte kan landet räkna med nya handelstullar från amerikanskt håll, varnar Trump.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag skulle bli förvånad om han inte dyker upp. Jag förväntar mig att vi ska mötas, säger Trump i en intervju med CNBC.

G20-mötet äger rum i Osaka den 28-29 juni och marknaden har de senaste veckorna påverkats negativt kring oro för att handelskriget mellan Kina och USA ska eskalera ytterligare.

Enligt Trump kommer dock Kina att vilja se en snar lösning.

– Det kommer att bli ett avtal med Kina. Kina håller på att decimeras av företag som lämnar för andra länder, inklusive USA, på grund av att man inte vill betala handelstullar, hävdar Trump.

Kommentarer
|

Norwegian räknar ut Boeings Max-plan i sommar

Nyhetsbild
Norwegian räknar med att bolagets 18 plan av modellen Boeing 737 Max 8 får stå på marken åtminstone till slutet av augusti. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Norwegian räknar nu med att flygbolagets 18 stycken Boeing 737 Max 8-plan kommer att få stå på marken åtminstone till slutet av augusti och därmed missa sommarsäsongen.

Mest läst senaste veckan