|

Beväpnade män attackerade byar i Mali

Moptiregionen i Mali. Zoom

Moptiregionen i Mali.

Beväpnade män har attackerat två byar i Mali där människor ut dogonfolket bor, uppger lokala myndigheter. Det är inte klart om någon dödats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Oidentifierade beväpnade män på motorcyklar omringar byn och skjuter mot människor, sade Moulaye Guindo, borgmästare i distriktet Bankass i Moptiregionen, när attacken fortfarande var pågående.

Han tillade att flera skadade människor har förts till sjukhus.

För bara några dagar sedan mördades minst 35 människor, varav 24 barn, i en attack mot samhället Sobane-Kou. Enligt de första uppskattningarna dödades 95 människor, men dödstalet skrevs ned på onsdagen. Även då var målet för attacken folkgruppen dogon medan angriparna misstänks tillhöra fulanifolket.

Strider mellan dogonjägare och boskapsskötare från den övervägande muslimska fulanigruppen har krävt hundratals liv sedan januari. I mars dödades fler än 150 människor i en av de värsta attackerna i Mali på många år. Då attackerades fulani av beväpnade män som tros tillhöra dogon.

Konflikten har förvärrat en redan svår säkerhetssituation i det västafrikanska landet, där jihadistgrupper kopplade till terrorrörelserna al-Qaida och IS verkar.

|

Greta Thunberg tar katamaran till Spanien

Nyhetsbild
Greta Thunberg, här under en klimatdemonstration i Vancouver, Kanada, i oktober, ska segla över Atlanten på en katamaran. Arkivbild. Foto: Melissa Renwick/AP/TT
Nu är det klart både att och hur Greta Thunberg ska ta sig till klimatkonferensen COP25 i Madrid, skriver hon på Twitter.

Mest läst senaste veckan