|

Rolfö kan sparas: "Väldigt viktig"

NyhetsbildZoom
Fridolina Rolfö i Sveriges VM-premiär mot Chile. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Fridolina Rolfö ser ut som en nyckelspelare om Sverige ska lyckas i fotbolls-VM. Men hennes skadebakgrund gör att det kan bli aktuellt att spara anfallaren mot Thailand.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fridolina Rolfö glimrade till vid några tillfällen i premiärsegern mot Chile på tisdagskvällen och var inblandad i mycket av Sveriges offensiv inledningsvis. Men precis som för många av medspelarna var det en något frustrerad första VM-match.

Efter 65 minuter byttes Rolfö ut mot Lina Hurtig, men skälet var inte att hon underpresterade.

– Vi hade en plan att inte ha med henne hela vägen oavsett resultat. Vi är glada att hon är på banan och i bra form, men det var planerat, säger Magnus Wikman, Sveriges assisterande tränare.

Den 25-åriga anfallaren, som lämnar Bayern München för Wolfsburg i sommar, har haft många skadeproblem genom åren – så också den gångna säsongen. När hon nu är skadefri vill inte den svenska landslagsledningen riskera något.

– Hon har ändå haft en skadefrånvaro under våren. Turneringen är lång och vi ville inte börja med att riskera en skada på henne. Vi kände att om vi kunde ge henne 60–65 minuter så känns det bra för att ha med henne vidare i turneringen, säger Wikman.

Sverige möter härnäst Thailand i Nice på söndag. Då kan det bli aktuellt att vila Rolfö för att hon ska hålla hela turneringen.

– Absolut, sedan om vi vilar spelare för att det är mot Thailand, det vet jag inte. Men med tanke på hennes skadebakgrund får vi se om vi startar henne eller vilar henne för att hon ska kunna vara fräsch längre fram. Men det har nog inte så mycket med Thailand att göra utan det handlar mer om hennes situation.

Är hon särskilt viktig för Sverige?

– Särskilt vet jag inte, men hon är viktig. Hon är jäkligt bra, har varit bra under våren och var väldigt bra på vårt förläger. Inhoppet mot Sydkorea (i VM-genrepet) var jättebra och när hon är så här är hon vass, då håller hon hög internationell nivå. Därför är hon väldigt viktig.

Visa fler
Kommentarer
|

Jaro siktar på tredjeplatsen: "I finländsk fotboll vet man aldrig vad som händer"

Nyhetsbild
Niklas Käcko och Jaakko Alasuutari räknar med att det kommer att krävas noggrannhet och hundraprocentig inställning mot ett TPV i desperat behov av poäng. Foto: Björn Bredbacka
Jarotränarna vågar inte utlova någon vacker tillställning på lördag. Väderprognoserna skvallrar om att det kan bli en blöt plan och motståndarna kommer till Jakobstad för att kämpa om varje poäng i bottenstriden.

Mest läst senaste veckan