|

Sverige: Vi kan inte utmana USA i målskillnad

NyhetsbildZoom
Hanna Glas i samtal med Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sverige måste slå USA för att knipa gruppsegern. Allt annat är orimligt, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om det går som väntat i omgång två i grupp F, det vill säga att det svenska landslaget besegrar Thailand på söndag samtidigt som USA tar tre poäng mot Chile, kommer Sverige och USA att ligga på lika många poäng inför gruppfinalen. Men USA lär med stor sannolikhet fortfarande ha ett stort försprång när det kommer till målskillnad.

Efter USA:s rekordseger med 13–0 mot Thailand har Sverige elva mål att ta in på amerikanskorna för att oavgjort i den sista matchen ska räcka till gruppseger.

– Vi kommer inte att kunna utmana USA med målskillnad, det törs jag nästan lova. Om vi har chans att göra det så kommer vi att göra det, men det tror jag inte. Om vi båda vinner mot Thailand respektive Chile så blir det att vi måste vinna mot USA. Och då får det väl vara så, säger Sveriges assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Det blir mycket snack om Thailands match mot USA. Men i det svenska lägret försöker man att tänka så lite som möjligt på den matchen.

– Vi har sett tio thailändska matcher fram till dags dato. Den matchen hjälper oss kanske inte på det sättet. Oödmjukhet är den största faran i det här fallet. Det kommer inte att bli 13–0 för oss mot Thailand, säger Wikman.

Ni låtsas om som att matchen inte finns?

– Vi måste det. Om vi går in med andra tankar så kommer vi att vara alldeles för dåliga.

Ytterbacken Hanna Glas poängterar också att det viktiga är att vinna matchen mot Thailand, men har inte riktigt gett upp hoppet om att Sverige ska kunna utmana USA även när det kommer till målskillnad.

– För självförtroendet är det alltid viktigt att göra många mål, också för att förhoppningsvis vinna gruppen före USA, säger hon.

– Det är inte över förrän matcherna är spelade. Vi har inte gett upp, även om vi vet att det är ganska osannolikt att det händer.

Vinnaren i Sveriges grupp får möta tvåan i grupp B, troligen Spanien eller Kina, i åttondelsfinal. Slutar Sverige i stället tvåa i gruppen väntar tvåan i grupp E, vilket ser ut att bli Kanada eller Nederländerna.

Visa fler
Kommentarer
|

USA:s guldlag hyllas på Manhattan

Nyhetsbild
Stjärnanfallarna Megan Rapinoe och Alex Morgan hyllades av fansen i New York. Foto: Mary Altaffer/AP
Det amerikanska VM-guldlaget är tillbaka i USA och hyllades traditionsenligt med en parad längs "Canyon of Heroes" från parken The Battery till New Yorks stadshus på Manhattan.

Mest läst senaste veckan