|

Museitåget Ukko-Pekka orsakade tre markbränder och tågförseningar

Loket Ukko-Pekka årsmodell 1948. Bränsle: stenkol, effekt: 1.591 hästkrafter, maxfart: 110 kilometer i timmen, vikt 155 ton. Zoom
Foto: Arkivbild/Tom Forsman

Loket Ukko-Pekka årsmodell 1948. Bränsle: stenkol, effekt: 1.591 hästkrafter, maxfart: 110 kilometer i timmen, vikt 155 ton.

Brandkåren släckte bränder på en 15 kilometer lång sträcka i Norra Savolax.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var på fredagen som museitåget Ukko-Pekka orsakade tre markbränder i Norra Savolax. Markbränderna fick sin början strax intill tågrälsen efter att tåget kört förbi.

Brandmästaren Antero Oikarinen i Sonkajärvi sade till STT att en tågvagn har en lagerskada och att gnistor från lagren har antänt bränderna. Enligt Oikarinen var två av bränderna små och en lite större.

Bränderna var utspridda på en 15 kilometer lång sträcka. Räddningsoperationen orsakade förseningar i VR:s tågtrafik. Bland annat försenades tåg på sträckan Uleåborg-Helsingfors. Intercitytåget på väg mot Helsingfors fick till exempel vänta i två och en halv timme, skriver Savon Sanomat.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tidningar försenade – två bilar i diket

Hala vägar ställer till det för tidningsutdelarna på torsdagsmorgonen.
Foto: PPP

Hala vägar ställer till det för tidningsutdelarna på torsdagsmorgonen.

Tidningen kommer lite senare i stora delar av svenska Österbotten i dag. Två bilar har kanat ner i diket i natt.

Mest läst senaste veckan