|

Trump och Xi möts i Japan

Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trumpd under deras möte i samband med G20-mötet i Buenos Arires i december förra året. Zoom
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trumpd under deras möte i samband med G20-mötet i Buenos Arires i december förra året.

USA:s president Donald Trump bekräftar nu att han och Kinas president Xi Jinping ska träffas i samband med G20-mötet Japan i nästa vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trump skriver på Twitter att han och Xi haft ett "mycket bra" samtal på telefon och att de båda ländernas förhandlingsgrupper ska inleda samtal redan före mötet.

Det har en tid spekulerats i om de båda presidenterna ska träffas enskilt i samband med G20-mötet men några klara besked har inte kommit.

Efter Trumps bekräftelse steg oljepriserna och kurserna stärktes på New York-börsen, lyfta av hopp om att USA och Kina ska kunna nå en lösning i handelskonflikten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ocean Dealers gör sitt bästa år hittills – satsar på ny lokal

Den nya fastigheten ligger bara 200 meter från det stället där Ocean Dealer just nu verkar. Bygget av servicedelen är i full gång.
Foto: Bertil Grankulla

Den nya fastigheten ligger bara 200 meter från det stället där Ocean Dealer just nu verkar. Bygget av servicedelen är i full gång.

För fem år sedan flyttade Ocean Dealers från Jakobstad till Bosund. Nu går flyttlasset snart igen, men inte lika långt.

Mest läst senaste veckan