|

Trump och Xi möts i Japan

NyhetsbildZoom
Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trumpd under deras möte i samband med G20-mötet i Buenos Arires i december förra året. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
USA:s president Donald Trump bekräftar nu att han och Kinas president Xi Jinping ska träffas i samband med G20-mötet Japan i nästa vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trump skriver på Twitter att han och Xi haft ett "mycket bra" samtal på telefon och att de båda ländernas förhandlingsgrupper ska inleda samtal redan före mötet.

Det har en tid spekulerats i om de båda presidenterna ska träffas enskilt i samband med G20-mötet men några klara besked har inte kommit.

Efter Trumps bekräftelse steg oljepriserna och kurserna stärktes på New York-börsen, lyfta av hopp om att USA och Kina ska kunna nå en lösning i handelskonflikten.

Kommentarer
|

Turism- och restaurangförbundet: Behåll spelautomaterna i restauranger

Nyhetsbild
Turism- och restaurangförbundet befarar att regeringens planer att förflytta spelautomaterna till spelhallar kommer att leda till ett ökat spelande på nätet, vilket antas gynna utländska spelbolag. Foto: Mikael Sjövall/SPT
Turism- och restaurangförbundet motsätter sig regeringens planer på att avlägsna alla spelautomater från landets restauranger och stationsbyggnader.

Mest läst senaste veckan