|

Shanahan tackar nej till Trump

NyhetsbildZoom
Patrick Shanahan vill inte bli USA:s försvarsminister. Arkivbild. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT
USA:s tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan vill inte ta över på permanent basis utan avsäger sig president Donald Trumps nominering. Avhoppet kommer i en tid när de politiska och militära spänningarna i Mellanöstern ökat radikalt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

President Trump skriver på Twitter att Shanahan fattat beslutet för att "ägna mer tid åt sin familj". Shanahan har den senaste tiden ställts inför frågor om sitt tidigare personliga liv och om anklagelser om våld i hemmet under ett tidigare äktenskap. Han har varit i en långvarig konflikt med sin före detta fru men förnekar att han slagit henne.

Presidenten uppger att Mark Esper, i dag biträdande minister med ansvar för armén, tar över som tillförordnad försvarsminister.

Kritiker har luftat misstro mot Shanahans förmåga att stå emot Trump vid eventuella meningsskiljaktigheter eftersom han som tillförordnad inte granskats av senaten och har varit utlämnad till presidentens välvilja. Avhoppet kommer också i en tid när spänningarna i den såriga relationen till Iran har ökat radikalt.

Patrick Shanahan vill inte bli USA:s försvarsminister. Arkivbild Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TTDet har nu inte funnits någon ordinarie försvarsminister i USA sedan Jim Mattis avgick i december i fjol efter olika motsättningar med Trump.

Kommentarer
|

Danska politiker rasar mot "respektlös" Trump

Nyhetsbild
Donald Trump är inte populär i Danmark i dag. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Förolämpande, barnsligt och respektlöst. Reaktionerna på Donalds Trumps inställda Danmarksbesök har inte låtit vänta på sig.

Mest läst senaste veckan