|

Årshögsta för bitcoin

Bitcoin på högsta nivån sedan mars 2018 i helgen. Arkivbild Zoom
Foto: Janerik Henriksson/TT

Bitcoin på högsta nivån sedan mars 2018 i helgen. Arkivbild

Den digitala valutan bitcoin har i helgen lyft till den högsta kursen mot dollarn sedan mars 2018, med en notering på 11 247 dollar per bitcoin i söndags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kursen backade tillbaka marginellt i måndagens handel, men på 10 741 dollar per bitcoin har man god marginal till årslägsta på drygt 3 300 dollar i februari.

Oro för den globala konjunkturen, i skuggan av handelskriget mellan Kina och USA, driver på utvecklingen. Väsentligt lägre marknadsräntor, i takt med signaler om penningpolitiska stimulanser från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) och Europeiska centralbanken (ECB), sammanfaller också med utvecklingen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Norwegian slutar flyga från Vasa nästa år

Nyhetsbild
Norwegian stänger inrikeslinjen mellan Vasa och Helsingfors-Vanda flygplats i januari. Rutten flygs med Boeing 737-plan. Foto: Pressbild
Bara ett par veckor efter att Norwegian börjat flyga från Vasa till Helsingfors meddelar flygbolaget att man lägger ner rutten.

Mest läst senaste veckan