|

Rafael Nadal: Wimbledon respekterar inte rankningen

NyhetsbildZoom
Senast Rafael Nadal vann Wimbledon var 2010. Foto: Michael Euler/AP/TT
Grusspecialisten Rafael Nadal är kritisk mot stundande grand slam-turneringen Wimbledon, vars rankningssystem han menar missgynnar honom och andra grusspelare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Flera gånger har spelare gjort det bra hela året på alla underlag, men Wimbledon respekterar inte rankningen de har förtjänat. Och på grund av detta får de svårare lottningar, säger Nadal i en intervju i spanska tv-kanalen Movistar.

Anledningen till hans kritik mot Wimbledon är att grästurneringen använder sig av ett eget rankningssystem, där världsrankning i kombination med gräsform avgör vilka som blir toppseedade. Det innebär att världstvåan Nadal, som ännu inte har spelat en officiell gräsmatch i år, är seedad trea efter världsettan Novak Djokovic och Roger Federer, trea på världsrankningen.

– Det som inte känns rätt är att Wimbledon är den enda turneringen som gör så här. Det skulle kännas mer rätt om alla turneringar gjorde likadant, säger Nadal.

Att han är tredjeseedad gör att han har antingen Novak Djokovic eller Roger Federer på sin sida av slutspelsträdet.

– Det vore uppenbarligen bättre att vara tvåa än trea, men om de tycker att jag ska vara trea kommer jag acceptera det och kämpa för att vinna matcherna jag måste vinna, säger Nadal.

Kommentarer
|

Hockeydomare förbjöd Krafts juniorspelare att prata svenska – "Det här ska undersökas"

Nyhetsbild
Pratar ni svenska så blir det utvisning. Det säger Krafts B-juniorer att de fick höra av domaren i lördagens match. Så får det inte vara, säger förbundet. Foto: 123rf.com
Pratar ni svenska så blir det utvisning. Det säger Krafts B-juniorer att de fick höra av domaren i lördagens match. Så får det inte vara, säger förbundet.

Mest läst senaste veckan