|

VK: Simon Backman avslutar karriären

NyhetsbildZoom
Simon Backman (till vänster) avslutade karriären med två år i Björklöven. Nu återvänder han till Villmanstrand som blivit hans hem, men hockeylivet är förbi. Foto: VK/Torbjörn Jakobsson
Simon Backman lägger skridskorna på hyllan, den 35 år gamla IFK Lepplax-produkten börjar ett civilt liv i Villmanstrand. Det säger han i en intervju för Västerbottenskuriren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Backman har bland annat spelat i TPS, SaiPa och nu senast i Björklöven. Allra flest säsonger blev det i Saipa där han spelade mellan våren 2009 och 2017. Det är också i Villmanstrand han nu slår ner sina bopålar.

– Det har väl växt fram under säsongen och jag bestämde mig när jag kom hem till Finland igen. Jag har familjen här och barnen är bara små en gång. Nu är det dags att göra något annat och det känns som ett bra beslut, säger Simon Backman till VK.

Backman berättar också att han redan har klart med ett nytt jobb inom personaluthyrningsbranschen. 

På meritlistan har Backman bland annat över 700 matcher i FM-ligan och under flera säsonger i SaiPa fungerade han som assisterande kapten.

Kommentarer
|

Sports Jenny Tienvieri skadades allvarligt – ambulans tillkallades: "Hon kunde prata"

Nyhetsbild
Jenny Tienvieri (i rött) skadade sig illa och skjutsades med ambulans till sjukhuset. Foto: Linus Lindholm
Sports damer åkte på andra storförlusten på lika många dagar, men det var sekundärt. Jenny Tienvieri åkte på en allvarlig skada, och det tog en timme innan matchen återupptogs.

Mest läst senaste veckan