|

Markbränderna fortsätter – brinnande traktor antände ett torvområde

NyhetsbildZoom
Räddningsverket hade en intensiv fredagskväll med markbränder i både Karleby och Kaustby. Foto: Arkiv/ÖT
På ett torvområde i Ullava spred sig elden från en brinnande traktor. Genast efteråt brann ett kalhygge i Kaustby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid 19-tiden på fredagskvällen började en traktor med släp brinna på ett torvområde i Ullava efter en dammexplosion, meddelar räddningsverket via sitt Twitterkonto. Branden spred sig till ett område på 50 gånger 100 meter och släckningsarbetet kunde avslutas mellan klockan 22 och 23. Ingen kom till skada i branden.

Släckningsarbetet i Kaustby började genast efter att släckningsarbetet i Ullava var avslutat sedan det börjat brinna på ett kalhygge. Enligt jourhavande brandförman var det tur att branden upptäcktes fort eftersom spridningsrisken var stor. Också här lyckades räddningspersonalen snabbt begränsa området till en halv hektar. Släckning pågick sedan till klockan 2 på natten. Brandorsaken är oklar.

I släckningsarbetet deltog enheter från Kaustby, Vetil, Terjärv och Nedervetil. Varning för skogsbrand råder fortfarande i Mellersta Österbotten.

|

Båtolycka förbryllar i Larsmo – skedde i kommunens roddbåt

Nyhetsbild
Johan Tonberg, skeppare på taxibåten M/S Wilma, misstänker att det var brister i gott sjömannaskap som ledde till att fyra personer föll ur en roddbåt på väg från Köpmanholmen på söndagskvällen. Foto: Sonja Wikström
Den båtolycka som skedde på söndag kväll intill Köpmanholmen i Larsmo, där tre vuxna och en tvååring föll i vattnet, skedde i en av de roddbåtar som kommunen lånar ut till dem som ror till Köpmanholmen.

Mest läst senaste veckan