|

18 000 jobb ska bort inom Deutsche Bank

NyhetsbildZoom
Deutsche Bank skär ner kraftigt för att försöka öka lönsamheten. Arkivbild. Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kraftiga nedskärningar väntar inom Deutsche Bank. 18 000 jobb ska bort fram till 2022, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Det är ungefär var femte anställd inom banken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den tyska storbanken ska skära ner på den förlusttyngda investmentbankverksamheten i ett försök att göra företaget mer lönsamt. Även den globala aktiehandelsverksamheten skrotas och andelen riskbaserade aktietillgångar ska minska.

Deutsche Banks styrelse möttes i ett extrainsatt möte på söndagen för att klubba de föreslagna förändringarna. Totalt ska banken spara 7,4 miljarder euro, motsvarande närmare 80 miljarder kronor.

Styrelsemedlemmen Stephan Szukalski anser att nedskärningarna är ett steg i rätt riktning och att processen kan vara "en nystart" för banken, rapporterar Reuters.

En prognos visar på en nettoförlust på 2,8 miljarder euro hos Tysklands största långivare under det andra kvartalet för omstruktureringskostnaderna.

Kommentarer

Friends & burgers stängde i Köpenhamn – lönsamheten uteblev

Nyhetsbild
Bland turisterna på Ströget blev stamgästerna på Friends & burgers aldrig tillräckligt många för att restaurangen skulle bli lönsam. Foto: Läsarbild
Under Friends & burgers tre år i Köpenhamn blev restaurangen aldrig lönsam. Nu fokuserar Jakobstadskedjan på Finland.

Mest läst senaste veckan