|

Polisen efterlyser vittnen till skottlossningen i Karleby

NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Strax före söndagens skottlossning i Karleby försökte en beväpnad person ta sig in i offrets bil. Offret lyckades fly, men blev sedan ikappkört på Torggatan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klockan åtta på söndagsmorgonen försökte en beväpnad person ta sig in i en bil. Offret lyckades köra iväg. Den beväpnade personen följde efter och lyckades jaga ikapp offret. På Torggatan körde den beväpnade personen upp jämsides med offret och sköt med pistol mot offret.

Ingen skadades i skottlossningen.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med ögonvittnen och önskar att de tar kontakt på e-postadressen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Polisen fortsätter utreda fallet och informerar mer på tisdageftermiddag. På söndagen grep polisen tre personer, som är inblandade i skottlossningen. Fallet utreds som dråpförsök.

Kommentarer
|

Båtolycka förbryllar i Larsmo – skedde i kommunens roddbåt

Nyhetsbild
Johan Tonberg, skeppare på taxibåten M/S Wilma, misstänker att det var brister i gott sjömannaskap som ledde till att fyra personer föll ur en roddbåt på väg från Köpmanholmen på söndagskvällen. Foto: Sonja Wikström
Den båtolycka som skedde på söndag kväll intill Köpmanholmen i Larsmo, där tre vuxna och en tvååring föll i vattnet, skedde i en av de roddbåtar som kommunen lånar ut till dem som ror till Köpmanholmen.

Mest läst senaste veckan