|

Brittiska pojkar erbjuds HPV-vaccin

En person får en spruta med HPV-vaccin. Zoom
Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT

En person får en spruta med HPV-vaccin.

Från och med september kommer brittiska tolv- och trettonåringar att erbjudas vaccinering mot HPV-viruset, som en del av det allmänna vaccinationsprogrammet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Experter vid landets folkhälsomyndighet räknar med att införandet av HPV-vaccin, som då omfattar både flickor och pojkar, kommer att ha förhindrat 114 000 fall av cancer fram till 2058, från dess att det infördes för flickor 2008.

HPV är ett sexuellt överförbart virus som kan orsaka cancer, bland annat i livmoderhalsen, munnen, analöppningen och testiklarna.

Redan nu märks en stor skillnad. Sedan flickorna började vaccineras har studier visat att infektioner med några nyckeltyper av viruset fallit med 86 procent bland 16–21-åringar i England.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Protesten – därför mörkläggs sociala medier i dag

I dag, den 2 juni, stannar musikindustrin i USA upp under en dag i protest mot rasism och polisvåld mot svarta i landet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan