|

Williams till semifinal efter tvåtimmarsmatch

NyhetsbildZoom
Serena Williams är klar för semifinal i Wimbledon. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Serena Williams är klar för semifinal i Wimbledon. 37-åringen besegrade landsmaninnan Alison Riske.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams är i London för att spela hem sin 24:e grand slam-titel. Lyckas hon med det tangerar hon australiska Margaret Smith Courts rekord som den mest framgångsrika grand slam-spelaren genom tiderna.

Med ett servess spelade Williams hem tisdagens över två timmar långa matchen mot landsmaninnan Alison Riske. Riske, som slog ut australiska världsettan Ashleigh Barty i fjärde omgången, visade återigen upp fint grässpel, men Williams vann till slut med 6–4, 4–6, 6–3.

– Det var verkligen tillfredsställande. Jag hade inte vunnit den här matchen för några veckor sedan, varje match räknas verkligen, säger Williams, som brottats med en knäskada sedan Australien Open i januari.

– Hon (Riske) har spelat så bra och vunnit över så många bra spelare. Jag var verkligen laddad, det var för en plats i semi i Wimbledon, och vägen dit är lång och svår.

I semifinalen väntar oseedade tjeckiskan Barbora Strycova som slog ut hemmaspelaren Johanna Konta med 7–6, 6–1.

Tidigare världsettan Simona Halep fick en något enklare väg mot semifinal. Rumänskan vann mot Zhang Shuai i två raka set, 7-6, 6-1, efter att hämtat upp ett 1–4-underläge i första set mot kinesiskan.

– Jag kämpade hårt i första set, även om jag låg under med 1–4. Jag visste att jag behövde spela så starkt och aggressivt som möjligt, och det gick bra, säger Halep.

– Jag har energi, jag känner mig fräsch, jag känner mig i form och jag känner mig självsäker när jag går ut på banan.

I semifinalen väntar Elina Svitolina som besegrade oseedade tjeckiskan Karolina Muchova med 7–5, 6–4. Svitlova blir den första ukrainska kvinnan att nå så långt i en grand slam.

Kommentarer
|

EU vill förbjuda konstgräs redan 2022 – skulle kosta Finland upptill 80 miljoner euro

Nyhetsbild
Konstgräsplanerna fylls med granulat av gummi för att ge planen så bra spelegenskaper som möjligt. Foto: John Eriksson/SPT
Finlands Bollförbund önskar att förbudet i stället införs i etapper.

Mest läst senaste veckan