|

Nya darrningar väcker frågor om Merkels hälsa

NyhetsbildZoom
Tysklands förbundskansler Angela Merkel fick ännu ett darranfall vid finländske statsministern Antti Rinnes besök. Foto: Markus Schreiber/AP/TT
Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fått sitt tredje offentliga darranfall på en månad, den här gången bredvid sin finländske kollega Antti Rinne som är på besök i Berlin. Merkel bedyrar dock att hon mår fint.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag mår väldigt bra. Det finns inga skäl att oroa sig, säger Merkel vid en presskonferens tillsammans med Rinne.

Vid två tidigare tillfällen har den tyska förbundskanslern setts skaka okontrollerat, dels i samband med ett besök av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj den 18 juni, dels vid ett möte en vecka senare med den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier, bara några timmar innan hon skulle stiga på ett plan till G20-mötet i Japan. Båda gångerna har hennes talesperson försäkrat att Merkel mår fint och att det inte finns någon anledning till oro.

Den 65-åriga Merkel är såvitt känt fullt frisk. Vid det första tillfället förklarade en regeringstalesperson darrningsanfallet med det varma vädret, och Merkel ska då ha mått bättre efter att ha fått ett glas vatten. Trots det väckte händelsen farhågor om hennes hälsa, som fått ytterligare näring då skakningarna återkommit.

Merkel har suttit vid makten sedan 2005 och betraktas allmänt som den mest inflytelserika i EU-skaran av stats- och regeringschefer. I december lämnade hon partiledarskapet i kristdemokratiska CDU, och hon har flaggat för att hon avser att lämna politiken helt 2021, då den nuvarande mandatperioden löper ut.

|

Par hade samlag i barnfylld lekpark på Gotland

Nyhetsbild
Ett par på Gotland hade samlag i en barnfylld lekpark mitt på eftermiddagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta.

Mest läst senaste veckan