|

Iran: Tankerstopp kommer få konsekvenser

NyhetsbildZoom
Irans president Hassan Rouhani varnar Storbritannien för att kvarhållandet av oljetankern Grace 1 kommer att få konsekvenser. Arkivbild. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT
Konflikten tilltar kring den iranska oljetanker som förra torsdagen stoppades utanför Gibraltars kust. Nu antyder Irans president Hassan Rohani att Storbritannien kan vänta sig vedergällning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är ni som skapar osäkerhet och ni kommer att inse konsekvenserna senare, säger Rohani i iransk stats-tv.

– När en av era tankrar vill röra sig i regionen kommer ni att behöva skydda den med fregatter för att ni är rädda. Så varför gör ni så här?

Samtidigt varnar en rådgivare till Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, för att Iran kan komma att hämnas.

– Om Storbritannien inte släpper den iranska tankern är de relevanta myndigheterna förpliktigade att vidta motsvarande åtgärder och kvarhålla en brittisk tanker, säger rådgivaren Mohsen Rezai.

Supertankern Grace 1 stoppades av brittiska marinen efter misstankar om att den, i strid med EU-sanktioner, var på väg mot Syrien med olja. Detta har emellertid förnekats av Iran.

|

Par hade samlag i barnfylld lekpark på Gotland

Nyhetsbild
Ett par på Gotland hade samlag i en barnfylld lekpark mitt på eftermiddagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta.

Mest läst senaste veckan