|

Över 70 döda i syriska sammandrabbningar

NyhetsbildZoom
Över 70 personer har dött i strider i den syriska provinsen Idlib. Foto: TT
Strider mellan den syriska regimen och den al-Qaidakopplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) i Idlib har kostat 71 liv, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Bland de dödade finns stridande från båda sidor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt en talesperson för HTS, som domineras av den grupp som tidigare kallades al-Nusrafronten, ska gruppen ha attackerat i skydd av mörkret och tagit kontroll över byn Hamameyat, som beskrivs som ett regimfäste på en strategiskt viktig höjd.

Sedan april har den syriska regeringen med uppbackning från Moskva intensifierat bombningarna i Idlib. Enligt SOHR har fler än 550 civila dödats i regionen sedan dess.

Provinsen Idlib, med runt tre miljoner invånare, är det sista starka fästet för HTS och andra jihadist- och rebellgrupper.

I en separat händelse på torsdagen dödades 13 människor, varav åtta civila, i en bilbomb i staden Afrin i norra Syrien. Bomben gick av i en säkerhetskontroll bemannad av turkiska trupper.

Kriget i Syrien har sedan starten 2011 kostat närmare 400 000 människoliv och drivit miljoner på flykt.

|

Par hade samlag i barnfylld lekpark på Gotland

Nyhetsbild
Ett par på Gotland hade samlag i en barnfylld lekpark mitt på eftermiddagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen kallades till en lekpark i Länna på Gotland på söndagseftermiddagen, där en man och en kvinna hade samlag i lekparkens hängmatta.

Mest läst senaste veckan