|

Misstänkt bajssabotage i bassäng

NyhetsbildZoom
Bubbelpoolerna och utomhusbaden är inte drabbade. Arkivbild. Foto: Frank Augstein/AP/TT
Personalen tror att det rör sig om ett medvetet sabotage, eftersom det hänt vid flera tillfällen, skriver Gefle Dagblad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under midsommarhelgen bajsade någon i en av poolerna vid bad- och motionsanläggningen Fjärran Höjder i Gävle. Nu har det hänt igen och badet har polisanmält händelserna.

– Vi har försökt bevaka området men det är svårt, det är så lätt att göra en sån här gärning, säger enhetschefen Johanna Thorsell till tidningen.

Anläggningen har fått hålla barn- och vuxenbassängen stängd under veckan eftersom personalen har varit tvungna att chockklorera poolen. Detta för att bli av med de förhöjda halterna av de så kallade heterotrofa bakterierna.

Första gången det inträffade var vid midsommar, därefter hände det i söndags och i tisdags var det dags igen, rapporterar Gefle Dagblad. Polisen har rubricerat brottet som skadegörelse men lade ner ärendet eftersom brottet inte går att utreda.

|

Turkiet med på villkorat eldupphör i Syrien

Nyhetsbild
USA:s vicepresident Mike Pence träffade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP/TT
Turkiet har gått med på ett slags villkorat eldupphör i norra Syrien där den turkiska militären pausar offensiven – medan de kurdiska styrkorna får en tidsfrist för att dra sig tillbaka."Miljontals liv kommer att räddas!", skriver USA:s president Donald Trump på Twitter.

Mest läst senaste veckan