|

Messi kan stoppas från landslagsspel i två år

Lionel Messi blev utvisad i Argentinas bronsmatch mot Chile i Copa América. Nu uppmanas han att be om ursäkt för vad han sade om det sydamerikanska fotbollsförbundet och mästerskapet. Zoom
Foto: Nelson Antoine/AP/TT

Lionel Messi blev utvisad i Argentinas bronsmatch mot Chile i Copa América. Nu uppmanas han att be om ursäkt för vad han sade om det sydamerikanska fotbollsförbundet och mästerskapet.

Lionel Messi riskerar att straffas hårt efter sina korruptionsanklagelser under Copa América.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt den spanska sporttidningen As kan 32-årige Lionel Messi stoppas från landslagsspel i två år. Nu uppmanas han av Gustavo Abreu, en argentinsk domare i idrottens skiljedomstol Cas, att backa från sina uttalanden.

– Han borde be om ursäkt så att de inte straffar honom, säger Gustavo Abreu till radiokanalen Club Octubre.

Cas-domaren råder även det argentinska fotbollsförbundet att kontakta Messi för att få honom att beklaga sina uttalanden.

Den kritik som Messi riktade mot Copa América var stenhård. Den argentinske anfallsstjärnan sade bland annat efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, att turneringen var riggad till Brasiliens favör och att Argentina "inte behövde vara en del av den här korruptionen", enligt argentinska Clarín.

|

Ryssland stängs av i fyra år

Den ryska flaggan får sannolikt inte hissas i OS i Tokyo nästa år efter att Wada stängt av rysk idrott.
Foto: Matt Slocum

Den ryska flaggan får sannolikt inte hissas i OS i Tokyo nästa år efter att Wada stängt av rysk idrott.

Internationella antidopningsorganisationen Wada stänger av rysk idrott i fyra år på grund av dopning, uppger AFP och andra medier.

Mest läst senaste veckan