I början av juli blev det klart att Frank Lampard, som gjort tretton säsonger som mittfältare i Chelsea, tar över som lagets tränare. Han och laget är nu i Japan för att spela två vänskapsmatcher som en del av försäsongsträningen. På fredag ställs Chelsea mot Kawasaki Frontale.

Vid en presskonferens i Yokohama berättade Lampard hur han tar sig an utmaningen att träna ett Chelsea som förlorat en av sina bästa spelare, mittfältaren Eden Hazard, till Real Madrid och dessutom lever med ett transferförbud som förbjuder klubben att registrera nya spelare under två transferfönster.

– För mig handlar det om att inte blicka bakåt, säger Lampard.

I stället för att gräma sig över transferförbud och spelarförluster väljer Lampard att se det från den ljusa sidan.

– Jag tycker att jag ärvt väldigt bra spelare. Vi kan inte ta in några nya spelare, det vet vi. Men jag behöver inga nya spelare. Jag är väldigt nöjd med truppen och övertygad om att vi kommer att bli framgångsrika.

Chelseas tränare menar att han tänker köra hårt med truppen under försäsongen och försöka forma ett lag med energi och snabbhet.

– Jag vill att mina lag ska spela med mycket energi och fart, både med och utan boll.

Lampard ser inte sin historia med klubben som en belastning eller ett hinder. I stället tror han att erfarenheten kan hjälpa honom att nå dit han vill med laget.

– Jag känner klubben väldigt väl, jag känner spelarna väldigt väl. Jag har ett eget sätt som jag vill jobba på med spelarna.

Lampard tog över tränarjobbet av italienaren Maurizio Sarri som lämnade för Juventus tidigare i somras. Lampard kom närmast från en tränarsejour i Championship-laget Derby.