|

Iran visar upp beslagtaget fartyg i tv

En bild publicerad i statlig iransk tv visar det beslagtagna fartyget. Zoom
Foto: Press tv via AP/TT

En bild publicerad i statlig iransk tv visar det beslagtagna fartyget.

Revolutionsgardet, en gren av den iranska försvarsmakten, har beslagtagit ett utländskt fartyg som påstås ha smugglat bränsle i Persiska viken. Tolv personer i besättningen har frihetsberövats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Ett utländskt fartyg som smugglade en miljon liter bränsle vid Larak-ön i Persiska viken har beslagtagits", rapporterar statlig iransk tv som publicerat ett foto på det Panamaflaggade fartyget Riah. Det tros tillhöra ett bolag i Förenade arabemiraten.

Uppgifterna gör gällande att fartyget bärgades i söndags efter att det skickat ett nödanrop.

"Fartyget som Iran bärgade efter att ha fått ett nödanrop beslagtogs senare efter order från domstolen när vi fick reda på att det smugglade bränsle", sade gardet i ett uttalande citerat av statlig tv.

Inga andra fartyg har beslagtagits i Persiska viken, enligt gardet.

Annons
En båt tillhörande det iranska revolutionsgardet patrullerar vattnen i Persiska viken. Arkivbild.
Foto: Vahid Salemi/AP/TT

En båt tillhörande det iranska revolutionsgardet patrullerar vattnen i Persiska viken. Arkivbild.Händelsen inträffar samtidigt som spänningen i regionen ökar. USA har infört omfattande sanktioner mot Iran och lämnade förra året det internationella kärnenergiavtalet som slöts med landet. Washington har också hävdat att Teheran ligger bakom en rad attacker mot fartyg utanför Förenade Arabemiratens kust, något som Iran förnekar.

För en tid sedan beslagtogs det iranska fartyget Grace 1 i Gibraltar. Det fraktade 2,1 miljoner fat lätt råolja som misstänks ha varit avsedd för den syriska marknaden. Om så varit fallet skulle Iran ha agerat i strid med EU-sanktioner. Iran har rasat över att fartyget beslagtagits och förnekar att det skulle till Syrien. 
**BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG**

**BILDEN FÅR ENDAST PUBLICERAS TILLSAMMANS MED TT:S URSPRUNGLIGA TEXT OCH FÅR INTE ÅTERANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG**

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

USA köper upp hela lagret av coronaläkemedel – "Finns inget kvar för Europa"

En medicinflaska innehållande läkemedlet remdesivir kontrolleras vid en anläggning för läkemedelstillverkning i USA. Arkivbild.
Foto: Gilead Sciences/AP/TT

En medicinflaska innehållande läkemedlet remdesivir kontrolleras vid en anläggning för läkemedelstillverkning i USA. Arkivbild.

USA har gjort stora inköp av det antivirala läkemedlet remdesivir, som visats ha effekt i behandlingen av covid-19, rapporterar The Guardian.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan