|

IS tar på sig självmordsattack på Sinaihalvön

Egyptiska armésoldater patrullerar i ett pansarfordon i norra Sinai. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Zoom
Foto: TT/AP

Egyptiska armésoldater patrullerar i ett pansarfordon i norra Sinai. Bilden är taget vid ett annat tillfälle.

Två personer har dödats i en självmordsattack riktad mot säkerhetsstyrkor på Sinaihalvön i Egypten, enligt sjukvårds- och säkerhetskällor. Det ena dödsoffret i bombattacken var civil och den andra var en medlem ur säkerhetsstyrkorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom dådet.

Bombmannen dödades av säkerhetsstyrkor i närheten av en gränskontroll, säger en talesperson från den egyptiska militären i ett uttalande. Talespersonen bekräftar också att en person från de väpnade styrkorna dödats.

Självmordsattacken inträffade i staden Sheikh Zuweid.

Händelsen inträffar dagen efter att fyra huvudlösa kroppar hittats på en tom gata i staden Bir al-Abd i norra Sinai. Offrens familjer hade tidigare anmält att de fyra männen kidnappats.

Annons
Militanta islamister, vissa av dem med kopplingar till IS, är aktiva på den oroliga Sinaihalvön. I februari förra året inledde egyptisk militär en storskalig insats i regionen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Greta Thunberg demonstrerade i Italien – "Jag behöver en paus"

Greta Thunberg under demonstrationerna i Turin.
Foto: Filippo Monteforte/AFP/Lehtikuva

Greta Thunberg under demonstrationerna i Turin.

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg har oförtröttligt rest runt i världen och krävt handling i klimatfrågan. På fredagen var hon i italienska Turin och deltog i demonstrationer.

Mest läst senaste veckan