|

IS tar på sig självmordsattack på Sinaihalvön

NyhetsbildZoom
Egyptiska armésoldater patrullerar i ett pansarfordon i norra Sinai. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: TT/AP
Två personer har dödats i en självmordsattack riktad mot säkerhetsstyrkor på Sinaihalvön i Egypten, enligt sjukvårds- och säkerhetskällor. Det ena dödsoffret i bombattacken var civil och den andra var en medlem ur säkerhetsstyrkorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom dådet.

Bombmannen dödades av säkerhetsstyrkor i närheten av en gränskontroll, säger en talesperson från den egyptiska militären i ett uttalande. Talespersonen bekräftar också att en person från de väpnade styrkorna dödats.

Självmordsattacken inträffade i staden Sheikh Zuweid.

Händelsen inträffar dagen efter att fyra huvudlösa kroppar hittats på en tom gata i staden Bir al-Abd i norra Sinai. Offrens familjer hade tidigare anmält att de fyra männen kidnappats.

Militanta islamister, vissa av dem med kopplingar till IS, är aktiva på den oroliga Sinaihalvön. I februari förra året inledde egyptisk militär en storskalig insats i regionen.

Kommentarer
|

Över 100 befaras ha drunknat i Medelhavet

Nyhetsbild
En migrantbåt på Medelhavet. Arkivbild. Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
Över 100 personer befaras ha drunknat då en båt full av migranter sjönk utanför Libyens kust på tisdagen, enligt Läkare utan gränser.

Mest läst senaste veckan