|

Två fall av misstänkt roderfylleri i Malax

Man får ha högst 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,44 milligram alkohol i en liter utandningsluft då man kör båt i Finland. Båtföraren på bilden har inget med roderfylleri att göra. Zoom
Foto: Arkiv/Johanna Långbacka

Man får ha högst 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,44 milligram alkohol i en liter utandningsluft då man kör båt i Finland. Båtföraren på bilden har inget med roderfylleri att göra.

I torsdags blåste en motorbåtsförare vid Rönnskär över gränsen för roderfylleri. Natten till lördag blev också en motorbåtsförare i Åminne fast i sjöbevakningens alkometertest.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

På torsdag kväll stannade en sjöbevakningspatrull från Vallgrund en ensam manlig motorbåtsförare i Rönnskär skärgård i Malax. Mannen blåste 0,77 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Natten mellan fredag och lördag stannades ett sällskap på fyra personer som färdades med en motorbåt utanför Åminne i Malax. Föraren blåste 0,56 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Båda motorbåtsförarna misstänks för fylleri i sjötrafik.

|

Terese upptäckte elden i rätt tid: "Ren tillfällighet att jag råkade se att det brann"

Garagedelen av uthuset bredvid Övermalax skola totalförstördes i en brand tidigt på måndag morgon.
Foto: Linus Lindholm

Garagedelen av uthuset bredvid Övermalax skola totalförstördes i en brand tidigt på måndag morgon.

Klockan 03.38 på måndag morgon ringde Terese Smulter 112 när hon såg att en byggnad bredvid Övermalax skola stod i brand. Polisen kan i det här skedet inte utesluta brott och hoppas på tips.

Mest läst senaste veckan