|

Norsk sprithandlare förvirrad av Jägermeister

NyhetsbildZoom
Jägermeister i en taxfreebutik på flygplatsen i Oslo. Arkivbild. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/TT
Är spritdrycken Jägermeister en bitter, eller är det en likör? Det är något som fått de ansvariga vid Norges svar på Systembolaget – Vinmonopolet – att klia sig i huvudet på senare tid, skriver Aftenposten. Efter hela 40 år ska nu flaskan flyttas från hyllan med bittra spritsorter, men frågan är vart.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt EU-regelverket ska en likör innehålla minst 15 procent alkohol och ha en sockerhalt på minst 70 gram per liter. Alkoholhalten i Jägermeister är 35 procent medan sockerhalten ligger på 132 gram per liter.

Förvirringen tilltar i och med att bolaget Robert Prizelius som saluför spritsorten i Norge anser att den bör klassas som "bitter likör", medan Norge noterat att svenska Systembolaget klassar drycken som "annan likör".

Jens Nordahl, kommunikationschef vid Vinmonopolet, meddelar att det kan bli aktuellt med att upprätta en ny kategori för att lösa frågan.

– Vi arbetar med att få till en bra kategoriplacering för denna produkt, antingen i en existerande kategori eller i en nyupprättad underkategori, säger han.

Power-kedjan öppnar butik i Jakobstad

Nyhetsbild
Inga Häggblom ser fram emot att få ta sig an Power-kedjans större sortiment. Foto: Lotta Lappinen
Expert Höglund blir Power-butik och får större sortiment, elektroniska prislappar och näthandel.

Mest läst senaste veckan