|

Nya Lejonkungen en mångmiljonsuccé

Donald Glover gör rösten till Simba i "Lejonkungen". Zoom
Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Donald Glover gör rösten till Simba i "Lejonkungen".

Världens recensenter har inte varit speciellt positiva – men publik sviker inte "Lejonkungen".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Disneys senaste nyversion av en av sina klassiker överraskade de redan höga publikförväntningarna och beräknas efter sin amerikanska premiärhelg ha spelat in ungefär 531 miljoner dollar världen över, skriver CNN.

Därmed gjorde berättelsen om lejonet Simba den nionde starkaste starten någonsin. Trots det är regissören Jon Favreaus senaste verk inte ens bäst i år, eftersom den brädas av "Avengers: Endgame" – den film i historien som numera har dragit in mest pengar totalt, utan att räkna med inflation.

"Lejonkungen" visades i Kina redan förra helgen, medan den amerikanska publiken fick vänta till i fredags. När filmen hade svensk premiär i onsdags beräknas 86 186 personer ha vallfärdat till biosalongerna, enligt Disney.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Artisten Markoolio är utbränd – ställer in alla jobb

Stressen inför showen i Globen blev en utlösande faktor för Markoolio. Arkivbild.
Foto: Karin Wesslén/TT

Stressen inför showen i Globen blev en utlösande faktor för Markoolio. Arkivbild.

Artisten och radioprataren Marko "Markoolio" Lehtosalo har drabbats av utmattningssyndrom och har ställt in alla sina åtaganden under våren.

Mest läst senaste veckan