Motanmälan gjordes av en av Asap Rockys livvakter. Misstankarna mot mannen gällde ofredande, misshandel och försök till misshandel. Men förundersökningen är nu nedlagd och mannen är inte längre misstänkt i ärendet, vilket Dagens Nyheter var först att rapportera.

Åklagarmyndigheten bekräftade senare uppgiften i ett pressmeddelande.

"Nödvärnsrätt"

"Händelsen inleds med att motanmälaren upprepade gånger ber personen att avlägsna sig från platsen. När han inte gör det knuffar motanmälaren först bort, och tar därefter ett grepp runt den andres hals och lyfter bort honom några meter. I detta läge kastar personen sina hörlurar på motanmälaren och försöker utdela slag, vilket får anses ligga i hans nödvärnsrätt", säger kammaråklagare Daniel Suneson.

Mannens advokat, Magnus Strömberg, är nöjd med åklagarens beslut.

– Åklagaren har fattat ett riktigt beslut. Jag utgår från att åklagaren har beaktat detta noga, och att han övervägt det väl, säger Magnus Strömberg till TT.

"Känner sig inte säker"

Han berättar att hans klient blev mycket lättad då han fick beskedet att han inte längre är misstänkt för brott.

– Den här situationen är pressande för honom, med all uppmärksamhet. Han känner sig inte säker längre.

Hans klient har utsatts för en del incidenter under utredningen, berättar Magnus Strömberg, utan att vilja gå in på vad hans klient råkat ut för.

– Han känner sig inte trygg. Därför vill jag att så litet som möjligt blir känt om hans identitet.

"Visar inte hela förloppet"

Mannen anser inte heller att det är han som har provocerat fram bråket.

– Hans uppfattning är att det är han som har blivit utsatt för ett grovt brott. De filmklipp som cirkulerar ger inte alla bitar i pusslet, de visar inte hela förloppet. Men då åtalet kommer, och detta prövas i domstol, så kommer det att bli tydligt, säger Magnus Strömberg.

Asap Rocky och ytterligare två personer sitter fortsatt häktade misstänkta för misshandel. Senast den 25 juli ska åtal vara väckt.