|

Monsunregn bakom hundratals döda i Asien

NyhetsbildZoom
Räddningspersonal letar efter överlevanden efter att ett trevåningshus kollapsade nära staden Solan, norr om New Delhi, i Indien för en vecka sedan. Foto: AP/TT
Hundratals personer har dött i blixtnedslag, kollapsade hus och drunkningar under de senaste veckornas monsunregn i södra Asien. Fler än 600 människor har omkommit i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan. Dödssiffran väntas stiga, då människor fortfarande saknas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt har över tio miljoner människor i länderna påverkats av monsunregnen och tiotusentals tvingats lämna sina hem.

Värst drabbat är Indien, där över 400 människor har dött sedan starten för skyfallen i början av juli. I grannlandet Nepal har 90 människor omkommit, i Bangladesh minst 90 personer och i Pakistan minst 30.

En tredjedel av Bangladesh yta ligger under vatten efter att floderna Brahmaputra och Ganges svämmat över.

|

Misstäkt flygplanskapare gripen efter 34 år

Nyhetsbild
Kapningen för 34 år sedan följdes av en hel värld. Kapten John Testrake tvingades flyga till flera länder under de 17 dagar planet hölls kapat. På arkivbilden talar han med reportrar på Beiruts flygplats. Foto: Ammar/AP/TT
Grekisk polis har gripit en libanesisk man som misstänks för delaktighet i en flygplanskapning för 34 år sedan. Den uppmärksammade terrorhandlingen pågick i mer än två veckor.

Mest läst senaste veckan