|

Trump förnekar att Iran gripit CIA-spioner

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump förnekar kategoriskt att Iran gripit 17 CIA-spioner. Foto: Lehtikuva/Mandel Ngan
USA:s president Donald Trump förnekar kategoriskt att Iran gripit 17 CIA-spioner. "Noll sanning. Bara mer lögner och propaganda", skriver Trump på Twitter på måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Iranska medier har rapporterat att Iran gripit 17 personer som anklagas för att spionera för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. Några av dem ska ha dömts till döden.

Iran har inte haft några diplomatiska förbindelser med USA sedan den islamiska revolutionen 1979. Den senaste tiden har den redan bottenfrusna relationen försämrats ytterligare, bland annat sedan USA hoppat av kärnenergiöverenskommelsen JCPOA för drygt ett år sedan.

På måndagen ökade USA ytterligare den ekonomiska pressen på Iran genom att införa sanktioner mot den ledande kinesiska oljeimportören Zhuhai Zhenrong, för att ha handlat med iransk råolja.

Kommentarer

Vöråbo misshandlade sin sambo grovt upprepade gånger – hotade döda henne inför deras barn

Nyhetsbild
En 30-årig man från Vörå åtalas för att ha terroriserat sin ex-sambo både fysiskt och psykiskt i åratal. Åklagaren yrkar på 2 år och 3 års ovillkorligt fängelse. Obs: Bilden är arrangerad. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
En 30-årig man från Vörå åtalas för grov misshandel och frihetsberövande. Han plågade sin ex-sambo i åratal. Knivhugg och kvävning gjorde han ingen skillnad på, han skulle bara ha ordning på henne.

Mest läst senaste veckan