Efter sin långa Jeppissejour är Jonas Riska tillbaka i IFK

NyhetsbildZoom
Jonas Riska tillför mycket rutin på backsidan när han nu tagit klivet över till IFK Lepplax. Bilden från tisdagens isträning i AW Arena. Foto: Glenn Hägg
Ett tag lutade det mot att han skulle hänga upp skridskorna för gott. Nu är Jonas Riska istället redo att återvända till klubben där allting en gång började.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter 11 säsonger sluter Jonas Riska cirkeln. I slutet av juli klargjorde Riska att han väljer att återvända till IFK Lepplax där karriären inleddes. Den rutinerade backen spelade senast i IFK Lepplax år 2008, då som junior. Till hösten får vi se honom i seniordressen för första gången.

– Det känns bra att återvända till IFK Lepplax. Det har sett bra ut på träningarna hittills och förväntningarna inför kommande säsong är höga, säger Riska.

I och med att Jeppis Hockey blev utan representationslag till hösten har framtiden för Riska varit oklar. Länge lutade det åt att senaste säsongen med Jeppis Hockey skulle bli den sista.

– Jag var inställd på att hänga skridskorna på hyllan. Men ju mer tiden gick märkte jag hur mycket jag brinner för ishockeyn. När även min fru uppmuntrade mig att fortsätta blev det klart att jag skulle spela vidare, säger Riska.

Valet att återvända till IFK Lepplax var i slutändan ganska enkelt för Riska även om andra föreningar har funnits med i tankarna.

– Att spela med Muik i Finlandsserien var ett alternativ. Men de långa resorna gjorde att det inte hade fungerat med mitt privata liv. Dessutom finns det många gamla lagkamrater i IFK Lepplax, vilket gjorde att klubben totalt sett var det bästa alternativet för mig, säger Riska.

IFK Lepplax har också annars hållit hög profil på transfermarknaden. Man kritade nyligen även kontrakt med Samuel Östman, Joona Pesola, Joel Sjelgren och Atte Korkiakangas. 

– Totalt rör det sig om 5-10 nya spelare jämfört med föregående säsong. Målet med nyförvärven är att de ska förbättra de svagheter som vi hade i fjol, säger tränaren Björn Lindgren på lagets hemsida.

Laget inledde isträningarna förra veckan. Kvalitén på träningarna har varit bra vilket gjort att man förväntar sig en bra säsong i höst.

– Jag har höga förväntningar på nästa säsong. Det har varit bra fart på träningarna men vi ska låta hösten passera och sedan se hur det börjar se ut, säger Lindgren.

Kommentarer
|

Ryska NHL-stjärnan stängs av för kokainbruk: "Det känns fruktansvärt"

Nyhetsbild
Jevgenij Kuznetsov har vunnit Stanley Cup med Washington Capitals. Foto: Arkiv/Lehtikuva/AFP
Jevgenij Kuznetsov har brutit mot det internationella ishockeyförbundets (IIHF) dopningsregler. Straffet blir stenhårt.

Mest läst senaste veckan