|

Serena Williams är den bäst betalda kvinnliga idrottaren i världen

Serena Williams är 63:a på listan över de idrottare i världen som tjänar mest om också de manliga idrottarnas löner inkluderas. Arkivbild. Zoom
Foto: Ben Curtis/AP/TT

Serena Williams är 63:a på listan över de idrottare i världen som tjänar mest om också de manliga idrottarnas löner inkluderas. Arkivbild.

Tennisen dominerar när Forbes listar de kvinnliga idrottare som har tjänat mest i år. Av de 15 bäst betalda kommer 12 från tennisvärlden. Toppar listan gör, i vanlig ordning, Serena Williams.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Naomi Osaka vann grand slam-titlar i både Australian Open och US Open och klättrar rejält på listan över de bäst betalda kvinnliga idrottarna, enligt affärsmagasinet Forbes.

Med en inkomst på cirka 21,5 miljoner euro från juni förra året till juni i år är hon överlägsen tvåa – men Serena Williams är det fortfarande ingen som rår på.

Amerikanskan toppar listan för fjärde året i rad efter att hon under året dragit in runt 26 miljoner euro, trots att hon har kämpat med skador som i perioder har hållit henne borta från tennisbanan.

Men tack vare lukrativa sponsoravtal med företag som Nike, Gatorade och banken JPMorgan Chase drar hon in större delen av sina intäkter oavsett prestationer i turneringarna.

För att hitta den första icke-tennisspelaren på listan får man leta sig ner till plats nummer 12. Där finns fotbollsstjärnan Alex Morgan som i somras vann VM-guld med USA. Hon har tjänat drygt fem miljoner euro.

15 kvinnliga idrottare har tjänat minst fem miljoner dollar under året, motsvarande knappt 5 miljoner euro. Samtidigt når runt 1 300 manliga idrottare upp till minst samma summa. Av de bäst betalda kvinnorna är det bara Serena Williams som kvalar in när även herrarnas intäkter rankas – hon landar då på 63:e plats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tjajkovskij ersätter ryska nationalsången på OS

De ryska idrottarna i OS får en ny nationalsång. Arkivbild.
Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

De ryska idrottarna i OS får en ny nationalsång. Arkivbild.

Ryssland är avstängda från OS – och deras nationalsång likaså. Nu har Internationella olympiska kommittén (IOK) beslutat att ett stycke av den ryske tonsättaren Pjotr Tjajkovskij kan användas i stället.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan